Dünya Mutfağından Fransız mutfağı – Patates düşes tarifi

Yazar:

Patates düşes için gereken malzemeler ;
  • 4 kişilik
  • 1 adet iri patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • tuz
  • az biber
  • az hindistancevizi

Patates düşesin yapılışı ;
Patatesleri temizleyip dörde bölün. Tuzlu suda kontrol ederek yarım saat veya biraz daha fazla haşlayıp süzdürün. Tekrar tenceresine koyup kapağını kapatıp rutubetini çekmesi için bir kaç dakika ağır ateşte demlendirin. Hemen bir püre makinasından yada kalburdan geçirin. Tuzunu, biberini, hindistancevizini, tereyağını ve sonrada yumurtaları ilave edip karıştırın. Ancak fazla karıştırmayın. Sıkma torbasına doldurun ve bir tepsiye yaklaşık 5 cm yüksekliğinde tırtıllı olarak sıkın. Tepelerine bastırmadan hafif çırpılmış yumurta sürün. Hızlı fırında 5-6 dakika üzerleri renk alıncaya kadar kızartıp servis edin.

0 yorum → "Dünya Mutfağından Fransız mutfağı – Patates düşes tarifi"

Yorum Gönder

Haberler Haberler

Sitede Ara

Popüler Yayınlar

Aşuk Maşuk | Aşıkların Mekanı: Dünya Mutfağından Fransız mutfağı – Patates düşes tarifi.
asukmasuk lllLaTenTlll