13 mahkumun yangın sonucu hayatını kaybettiği Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde yine yangın çıktı

Yazar:

Saat 18.00 sıralarında cezaevinin arka kısmındaki koğuşlardan dumanlar yükselmeye başladı. Yükselen dumanlara cezaevi personeli ile askerler müdahale ederken, itfaiye ekiplerinden de yardım istendi. İhbarın ardından cezaevine çok sayıda itfaiye ekibi ile ambulans sevk edildi. Peş peşe içeriye giren itfaiye erleri yangına müdahale ederken, içeride bulunan askerlerin de gaz maskeleri takarak yangının çıktığı koğuşlara ilerledikleri görüldü. 


Yangını gören yüzlerce kişi de bir anda cazaevi önüne akın etti. Cezaevi önünde toplanan meraklı kalabalık, olay yerine zırhlı araçlarıyla gelen polisler tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Polis ekiplerinin cezaevinin ön ve arka tarafında yoğun önlem aldığı görülürken, bazı koğuşlarda duvarların yıkılması nedeniyle olası firarların da böylelikle önlenmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Bu sırada polis ekipleri megafonlar ile meraklı kalabalığa sık sık itfaiye ve ambulanslara yol vermeleri konusunda uyarı anonsları yaptı.

Yangının başlamasından birkaç dakika sonra dışarı çıkan CHP'li Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker gazetecilere konuştu. CHP'li vekiller, yangının Çocuk Koğuşu'nda çıktığının kendilerine iletildiğini belirterek, görevlilerin müdahale etmesiyle kendilerinin dışarı çıktığını kaydetti.

Öte yandan yoğun kalabalığın toplanmasının ardından araçların girişinin engellendiği cezaevi önündeki kalabalık polis tarafından cop, basınçlı su ve gaz bombalı müdahalesiyle dağıtıldı. Polisin tavrına vatandaşlar tepki gösterirken, gerginlik devam ediyor

  

0 yorum → "13 mahkumun yangın sonucu hayatını kaybettiği Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde yine yangın çıktı"

Yorum Gönder

Haberler Haberler

Sitede Ara

Popüler Yayınlar

Aşuk Maşuk | Aşıkların Mekanı: 13 mahkumun yangın sonucu hayatını kaybettiği Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde yine yangın çıktı.
asukmasuk lllLaTenTlll