Barbunyalı taze fasulye tarifi yapılışı

Yazar:

Barbunyalı taze fasulye malzemeleri ;
    • 500 gr Fransız barbunya
    • 500 gr Ayşe kadın fasulye
    • 1 adet iri kuru soğan
    • 2 adet iri olgun domates
    • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı şeker(silme)
  • Tuz

Barbunyalı taze fasulye hazırlanışı ;
Barbunyaları ayıklayın, kaynayan haşlama suyuna olgun 2 domatesi atın(kabukları kolay soyarsınız) 30 sn kadar tutun, bütün domatesleri sıcak sudan çıkarın..Aynı suya ayıklanmış barbunyaları atın, yumuşayana ve kara suyu çıkana kadar haşlayın.
Diğer yandan, yemeklik doğranmış kuru soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun, ayıkladığınız yeşil fasulyeleri ekleyerek, soğanlarla birlikte tencerenizi çırparak sarartın.
Küp doğranmış domatesler ve yarı haşlanmış barbunyalarınız ekleyin, sebzeler seviyesinde sıcak su ile birlikte şeker tuzu ekleyin.
Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın(20-25 dk kadar), kalan yarım çay bardağı zeytin yağını ekleyin.
Not : Taze fasulyeyi, taze barbunyayı ile pişirmek; evimizin geleneksel yaz tatlarından biri..Yaz sebzelerinden ikisini zeytinyağlı tatta buluşturmak, benzer familyadan sebzeler için mümkün olabiliyor. Bu tarifte, bilinen barbunyayı pişirme yöntemi var ancak sarımsak, havuç vs. eklenmiyor.. Anne mutfağından miras tariflerden biri…
Afiyet olsun.

0 yorum → "Barbunyalı taze fasulye tarifi yapılışı"

Yorum Gönder

Haberler Haberler

Sitede Ara

Popüler Yayınlar

Aşuk Maşuk | Aşıkların Mekanı: Barbunyalı taze fasulye tarifi yapılışı.
asukmasuk lllLaTenTlll